30 minut
střední
4 porce
Ingredience na vanilkovou omáčku
- 4 ks žloutků
- 0,5 ks vanilkového lusku – semínka
- 50 g QimiQ natural
- 1 špetka Magic Texturizer
- 300 ml mléka
- 100 ml smetany ke šlehání (min. 32 % tuku)
Postup přípravy vanilkové omáčky
- Příprava základu: Přiveďte mléko, smetanu, vanilkový cukr a semínka z vanilky v rendlíku k varu. Přimíchejte Magic Texturizer pomocí ponorného mixéru.
- Temperování žloutků: Poté vlijte zahoustlou tekutinu do žloutků a neustále míchejte, dokud nevznikne homogenní hmota. Díky míchání se žloutky nesrazí.
- Finalizace: Směs ihned přeceďte přes iSi trychtýř s jemným sítkem do 0,5l iSi Gourmet Whipu, Therm Whip, Thermo X Press. Našroubujte iSi Professional Charger a silně protřepejte 15×.
- Oblíbené u dětí
- Snížené náklady
- Zvýšený objem našlehané směsi
- Nižší kalorická hodnota díky zvýšenému objemu
- Profesionální kvalita
- Dokonalá konzistence
- Ideální k dezertům
- Možnost teplého nebo studeného servírování