svg+xml;charset=utf

30 minut

střední

4 porce

Ingredience na vanilkovou omáčku

  • 4 ks žloutků
  • 0,5 ks vanilkového lusku – semínka
  • 50 g QimiQ natural
  • 1 špetka Magic Texturizer
  • 300 ml mléka
  • 100 ml smetany ke šlehání (min. 32 % tuku)

Postup přípravy vanilkové omáčky

  1. Příprava základu: Přiveďte mléko, smetanu, vanilkový cukr a semínka z vanilky v rendlíku k varu. Přimíchejte Magic Texturizer pomocí ponorného mixéru.
  2. Temperování žloutků: Poté vlijte zahoustlou tekutinu do žloutků a neustále míchejte, dokud nevznikne homogenní hmota. Díky míchání se žloutky nesrazí.
  3. Finalizace: Směs ihned přeceďte přes iSi trychtýř s jemným sítkem do 0,5l iSi Gourmet Whipu, Therm Whip, Thermo X Press. Našroubujte iSi Professional Charger a silně protřepejte 15×.
  • Oblíbené u dětí
  • Snížené náklady
  • Zvýšený objem našlehané směsi
  • Nižší kalorická hodnota díky zvýšenému objemu
  • Profesionální kvalita
  • Dokonalá konzistence
  • Ideální k dezertům
  • Možnost teplého nebo studeného servírování