30 minut
jednoduché
4 porce
Ingredience na krémovou omáčku se sýrem a šalotkou
- 60 g přírodního smetanového sýra
- 300 ml vývaru
- 100 ml smetany ke šlehání (min. 32 % tuku)
- 0,25 g xanthanové gumy
- 20 g másla
- 60 g šalotek
- 20 g mouky
- 4 g česneku
Postup přípravy krémové omáčky
- Příprava základu: Na másle poduste najemno nakrájené šalotky a česnek, dokud nezměknou. Posypte moukou a přilijte vývar a smetanu. Přidejte smetanový sýr Gervais a na mírném ohni nechte asi 1 minutu provařit.
- Spojení směsi: Směs spojte s xanthanovou gumou a přeceďte přímo přes iSi trychtýř s jemným sítkem do 0,5l iSi Gourmet Whipu.
- Finalizace: Našroubujte 1 iSi Professional Charger, protřepejte 12–14× a podávejte teplé, nebo udržujte teplé ve vodní lázni při 70 °C.
- Obzvlášť rychlá příprava
- Snížené náklady
- Zvýšený objem našlehané směsi
- Příprava zůstává čerstvá několik dní v iSi Whipu
- Profesionální kvalita
- Dokonalá konzistence
- Možnost servírování přímo z iSi Whipu
- Udržení teploty ve vodní lázni